De Shiatsutherapeut

Martin Noorda (1965)

Ik ben opgeleid allereerst in de Sportmassage/Klassieke massage en Manuele Lymfedrainage. In februari 2002 ben ik fulltime als zelfstandig massagetherapeut gaan werken, in samenwerking met een Chiropractor in Groningen.
Om mijn mogelijkheden als therapeut te verruimen en te verdiepen ben ik de opleiding tot Shiatsutherapeut in de Namikoshi-methode: Shiatsu-Ryohoh, gaan volgen bij de Dutch Bodywork Academy.


Na in mei 2003 mijn diploma als Shiatsutherapeut te hebben behaald, ben ik mij geheel gaan specialiseren in de Shiatsu methode. Daarbij werk ik met als uitgangspunt de energiebalans in het lichaam, welke wordt benaderd via het energetisch meridianenstelsel.
In mei 2007 ben ik gediplomeerd in de klassieke Zen-Shiatsu volgens Shizuto Masunaga en Wataru Ohashi. Bij deze dynamische behandelmethode ligt de ontvanger op een futonmatras op de vloer in plaats van op een massagetafel.


Halverwege oktober 2003 heb ik de mogelijkheid aangegrepen om een geheel zelfstandige praktijk te starten in het Jacobijnenhuis, een rijksmonument in Winsum, waar ik bijna 16 jaar met veel plezier heb gewerkt. Met ingang van augustus 2019 heb ik een nieuwe praktijkruimte betrokken in weer een monument, het Oude Gemeentehuis aan het Boogplein in Winsum. Een prachtig gerestaureerde ruimte van 90 m2, met veel licht en een rustgevende sfeer, waar ook voldoende ruimte is om de DO-IN yoga lessen te geven.